Az enzim szót manapság gyakran halljuk az egészséggel és szépséggel kapcsolatban, legyen szó bőrápolásról, táplálkozásról vagy fitneszről.

De mik is azok az enzimek, és mit tehetnek a szépségünkért?

A szépségápolási termékeknél találkozhatunk olyan alkotóelemekkel, amelyek néha jobban illenének egy élelmiszer összetevő listára, mint egy arckrém, szérum vagy maszk alapanyag felsorolásába. Mint a C-vitamin, az A-vitamin, anti-oxidánsok, őssejtek, de szerintem ilyenek az enzimek is. Pedig ezek valóban a szépségipar alapanyagainak elengedhetetlen összetevői, a bőrünk igazán jó barátai.

Visszatérve az enzimekre: az enzimek olyan anyagok, melyek képesek felgyorsítani egyes biológiai folyamatokat, míg ők maguk nem használódnak el a folyamatban. Ez az információ kulcsfontosságú, hiszen ahol ez ellenkezőleg történik, ott hőtermelődéssel kellene számolnunk. Vagyis az enzimek képesek a folyamatok felgyorsítására, anélkül, hogy nemkívánatos hőt termelnének.

Ha jobban belegondolunk, ez több iparágban is rendkívül fontos tulajdonság. Az élelmiszeriparban többek közt szerepet játszik a hús puhulási folyamatainál, borok és sajtok előállításánál, hiszen azok aromáját nem befolyásolják.

Nos, ez az enzimek előnyös tulajdonsága előszeretettel alkalmazható a szépségiparban is, hiszen így a bőrápolási termékek anélkül idézhetnek elő előnyös változást, hogy gyulladást okoznának. Szuper, ugye?

Az enzimek ráadásul további meglepő dolgokra is képesek: felgyorsítják az elhalt hámsejtek leválását, gyorsítják a sejtciklust, képesek a szabadgyökök megkötésére és csökkentik az oxidatív stressz hatásait. Mindezt a már említett gyulladásos mellékhatások nélkül!

Most, hogy már tudod, miért is olyan fontosak az enzimek, ne hagyd ki a bőrápolási rutinodból! Az Image Skincare  Ageless-Total Resurfacing Maszkja vagy az egyik kedvencem, a Vital C Enzim Maszk is bővelkedik enzimekben.

miskolcikozmetikus.hu © 2024. All Rights Reserved.  Adatvédelmi nyilatkozat