Vannak alap dolgok az arcápolásban, amit kivétel nélkül mindig, mindenkinek be kell(ene) tartania. Nem mondom, sosem mondtam, hogy egy komplett kozmetika vagy drogéria arcápolási termékkészlete legyen otthon mindenki polcán, butaság lenne, és persze felesleges is. De néhány dolog azonban elengedhetetlen. Az a néhány pedig legyen jó minőségű és a bőrtípusodnak megfelelő. Hidd el, nem csak a hétköznapokban leszel hálás magadnak a helyes arcápolásért, hanem hosszú távon is – hiszen amit ma teszel a bőröddel, az bizony sok év múlva is meglátszik, ha jó, ha rossz.

Szóval visszatérve az alap termékekhez. Mi is az, ami elengedhetetlen:

Arclemosó: talán már unod is, annyit mondom. Az arclemosás NAGYON FONTOS. Igen, így nagybetűvel. Nagyon sok szennyeződés kerül rá napközben, amit bizony el kell távolítani, persze a sminkkel együtt. Ezen kívül egy jó lemosó elő is készíti a bőröd az arcápolás további lépéseihez. Én a kétlépéses arclemosás híve vagyok, amihez szükséges egy olajos és egy habzó lemosó. Az olajos eltávolítja a szennyeződés és a smink nagy részét, a habzó arclemosó pedig a maradékot, és előkészíti a bőrt, hogy még hatékonyabb legyen a többi termék táplálása.

Fényvédős krém: a pigmentáció az öregedés egyik jele. Persze a rácokat sem kedveljük, ugye? A kulcsszó a megelőzés. Fényvédős krém napi használatával jelentősen késleltetni tudjuk az öregedés ezen jeleit. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a fényvédelem nem csak nyáron, pláne nem csak napozáskor fontos. A napsugarak mindig érnek minket: sportoláskor, séta közben, vezetéskor. Minden évszakban. Tehát a fényvédelem legalább annyira fontos, mint az alapos arclemosás.

Hidratáló krém: hidratálni, hidratálni, hidratálni. Tévhit az, hogy akinek zsíros, aknéra hajlamos a bőre, annak nincs szüksége hidratálóra. Dehogynem. Csak nem mindegy, hogy milyenre. Szerencsére a lehetőségek széles tárházával találkozhatunk ebben a kategóriában (is), így mindenki ki tudja választani a bőrtípusának megfelelőt. Ha nem vagy biztos benne, kérd szakember segítségét. Egy jó krém csodákat tud tenni a bőr, de egy rosszul megválasztott termék sok bosszúságot okozhat. Ne feledd, nappali és esti krémre is szükséged van, a kettő máshogy segíti a szép bőr elérését.

Szérum: nagyon divatosak manapság a szérumok, valójában okkal. Nem helyettesíti a hidratálót vagy a fényvédőt, nem is az a dolga. A szérumok speciális összetevőivel célzottan segítik az adott probléma megoldását, legyen az ránctalanítás, pigmentfoltok eltűntetése vagy épp a zsírosodás. Én azt mondom, legalább egy fajta szérum legyen része a napi rutinnak, de több szérummal is operálhatsz, így komplexebb hatást érhetsz el.

Szemkörnyékápoló: bizony, ha elmúltál 30, akkor már beépítheted a rutinodba. A szemkörnyék bőre nagyon vékony, hamar meglátszanak rajta az öregedés jelei. A fiatalos tekintetnek azonban nem kell idő előtt búcsút intened, a jelszó itt is a megelőzés.

Ha nagyon szűken kell mérni a naponta használatos termékeket, akkor a fentiek azok, amelyek alapdarabnak számítanak annál, aki figyel a bőre szépségére és egészségére. Ezen túl persze számos olyan nagyszerű termék létezik, ami kiegészíti az arcápolást. Maszkok, boosterek, radírok, hámlasztók stb.

Ha úgy érzed, hirtelen sok lenne ez, most szuper hírem van. Az Image Skincare 3 nagyszerű csomaggal jött ki idén karácsonyra. Olyan termékekkel, amelyek jó társaid lehetnek a napi bőrápolásban. És ami a legjobb: 30%-kal kedvezőbb áron juthatsz hozzá így, mint ha külön-külön vásárolnád meg a darabjait. A tetszetős doboz vagy kozmetikai táska pedig már csak hab a tortán. Ajándékba is tökéletes, de miért is ne ajándékozhatnád meg magad? A bőröd valójában befektetés. Amit most teszel érte, azt egész életedben meghálálja.

Hogy mit tartalmaznak a csomagok?

Megújító rituálé csomag: ez lényegében komplett nappali és éjszakai arcápolási szett. Benne a the MAX ikonikus lemosójával, a szinte már csodaszernek minősülő, mindent felturbózó hialuronsavval, C-vitaminos hidratáló krémmel. Valamint 2 minta termékkel, amelyekbe nem lehet nem beleszeretni: a feszesítő átalakító maszk és az Iluma brightening szérum.

Revitalizáló kollekció: a Vital C termékcsalád méltán kedvelt termékeit tartalmazza ez a csomag. A hidratáló lemosót, az Image legelső és azóta is legkedveltebb termékét, az anti-aging szérumot, valamint egy üde tekintetett biztosító szemkörnyékápolót. A bélelt kozmetikai táska amellett, hogy rendkívül bájos, univerzálisan használható utazásnál vagy a mindennapokban.

Szépítő alvás kollekció: jól hangzik, ugye? Az ebben szereplő termékek akkor dolgoznak, amikor a bőröd egyébként is az automatikus önjavító módban van – alvás közben. A the MAX tápláló lemosója és a Vital C termékcsalád éjszakai hidratáló maszkja mellett az azonnali sikert eredményező lapmaszkból is találhatsz benne 2 darabot, illetve egy utazó kiszerelésű Vital C anti-aging szérumot. Mi koronázza meg az egészet? A tiszta selyem anyagú szemmaszk, ami kizárja a fényt, hogy a szépítő alvás még nyugodtabban teljen.

miskolcikozmetikus.hu © 2024. All Rights Reserved.  Adatvédelmi nyilatkozat