Azt szinte mindenki tudja, hogy a kollagén csodaösszetevő, aminek az idő múlásával sajnos lassul a termelődése. Ezért pótolni kell. De hogyan? Van különbség kapszula, por és folyadék között? Sokszor teszitek fel nekem ezt a kérdést.

Kezdjük az elején: a kollagén tényleg nagyon fontos nem csak a szépségünk megőrzésénél, hanem az egészségmegőrzésünk esetében is. A bőrön kívül az izmokban, az inakban, az ízületekben, porcokban, a csontokban és a belső szerveinkben is megtalálható. Az idő múlásával lassabban termelődik, így valóban nem árt pótolni. Nagyon sok kollagénes termék érhető el a drogériák polcain nagyszerű dolgokat ígérve, de gondolkozzunk mielőtt levesszük a polcról.

Az emberi kollagén peptidekből épül fel, a peptidek pedig aminosavakból. Ezek építik fel a kollagén rostokat. A kollagén nagy molekula. Az szinte lehetetlen, hogy ez a molekulasúly átmenjen az emberi szöveteken (pl.: érfalon vagy bélfalon). Ez sokat elárul a kollagénmolekulákat tartalmazó étrendkiegészítőkről. De akkor hogyan tudjuk pótolni?

Léteznek olyan termékek, amelyek nem molekulaként tartalmazzák a kollagént, hanem annak a legfőbb építőelemeit, az aminosavakat juttatják be a szervezetünkbe, Ezek pedig a szükséges helyre beépülnek, így kialakítva a kollagén rostokat. Ilyen termék például a YANA szépségital, aminek biológiai felszívódása 95%. A legfontosabb aminosavak mellett hidrolizált kollagénpeptidet tartalmaz, tehát folyékony állapotban van tartva, vagyis likvid kollagén.Benne vannak azok a kofatorok is, amelyek segítik a kollagén felépülését: C-vitamint, B6-vitamint, vasat, hialuront.

Fontos megjegyeznem azt is, hogy a kollagén termelődését nem tudjuk hatványozottan gyorsítani sok kollagénes étrend-kiegészítő használatával. Vagyis nem lesz gyorsabb a javulás, ha az ajánlott adag dupláját fogyasztjuk. Az emberi szervezetnek van egy teljesítőképessége, ekkora adagot tud felvenni és hatékonyan beépíteni, azaz minden feletti bevitel feleslegesnek tekinthető. Tartós, folyamatos alkalmazással érhetünk el jó eredményeket. Az első pozitív jeleket már két hét használat után érezhetjük.

Sokszor mondom, hogy a bőrünk szépségéért nem csak külső kezeléssel tehetünk, sőt! A legjobb ha kívül-belül egyszerre teszünk azért, hogy sokáig fiatalosan ragyogjunk. A kollagén ital egy tökéletes eszköz ehhez, ami nem csak a szépséghez, hanem az egészséghez is hozzásegít. 🙂

miskolcikozmetikus.hu © 2024. All Rights Reserved.  Adatvédelmi nyilatkozat